Wie Woont Waar

Gepubliceerd op 21 januari 2020 om 12:10

Begin augustus kwam een mailtje binnen met de vraag of ik mee wilde doen aan het nieuwe tv programma van RTL, Wie Woont Waar. Toen nog geen idee wat het programma verder inhield, maar niet getwijfeld en meteen gereageerd met, "Natuurlijk, leuk!!".

Na een heel gezellig en grappig telefonisch intakegesprek, een zelfgemaakt 'promotie filmpje' en een getekend contract waarin alle spelregels en geheimhoudingsverklaring beschreven werd, was het tijd voor de opnames.

Niet vergeten!! Alle kandidaten werd verteld zoveel mogelijk 'eigen' te verbergen door bijv. totaal andere kleding te dragen of het vervoer naar de ontmoetingsplek aan te passen. De eerste indruk is heel belangrijk namelijk. Ook in huis moesten foto's en andere aanwijzingen weg worden gehaald. Nieuwe blouse aangeschaft met hoge kraag... draag ik nooit!! Maar stond serieus... haha

Bij aankomst begon het meteen..., telefoons uitzetten en inleveren. Pas na de opnamedag kregen we deze weer terug. Voorstellen met alleen je voornaam en verder niets zeggen! Nog best lastig, maar went ook wel weer. Gewoon maar praten over het weer...

Gelijk in de spelmodus! Goed... Op weg naar het 1e huis. Met z'n allen in een busje op weg naar locatie nummer 1. Een vakantie huisje. Geblinddoekt zaten we het laatste half uurtje in de geblindeerde bus om de route ernaartoe geheim te houden. 

Op de 1e locatie gingen de zenders om en volgden wij de instructies op van de opnameleiders en programmamakers en verschenen voor het eerst voor de camera. Onwennig maar wel ontzettend leuk! Wat een leuk team en wat een gezellige groep kandidaten. Spel meespelen en gewoon alles zeggen wat in je opkomt is zo leuk! 'Hou je vooral niet in' werd dan ook zéér letterlijk genomen hahaha. Het vakantie huisje was een heel schattig klein huisje. Hier liep ik met Frank uit te vogelen van wie het huisje was... was dit het fop huis of woonde hier misschien..?

Day one was a wrap, op naar dag 2 waar we de volgende 2 locaties mochten bezichtigen.

Omdat het moest lijken alsof het allemaal is opgenomen in 1 dag moesten wij steeds dezelfde kleding aan tijdens de opnames.

De volgende verzamellocatie kregen wij 's avonds via whatsapp door en hoe laat wij daar dan moesten zijn. Wekkertje vroeg gezet en op naar de carpool plek bij Papendrecht (7:30). Ontvangst met koffie en een broodje en weer onderweg in het geblindeerde busje en weer de blinddoeken voor.

Het 2e huis, een prachtige vers verbouwde villa, die volgens mij nog niet helemaal klaar was. Met in de tuin kippen en een varken. In huis alles ruim en nieuw. Een kantoor en binnenzwembad, of was het kantoor toch iets anders? Met Miranda als duo op onderzoek uit en achter de kippen aangerend... Wat een lol!! En toen natuurlijk de vraag, wie woont hier...? Angèle!!

Na een goed verzorgde lunch met het team en kandidaten op naar huis nummer 3. Ook wéér geblinddoekt... Gelukkig niet veel last van wagenziekte hahaha (uhmmmm).

Huis nummer 3, het rijtjeshuis een sprong terug in de tijd... Fantastisch!! Ik werd spontaan weer 6 jaar oud! Met als voordeel dat ik nu wel bij de bovenste keukenkastjes kon! Daar wordt iedereen toch vrolijk van! Samen met Angèle op onderzoek uit... Ik kon me niet inhouden toen wij boven de kledingkast open mochten maken... OOOHH dat wil je toch gelijk aantrekken? Wat een prachtige zelfgemaakte creaties! Even een blik naar de programmamaker en??? Jawel... Trek maar aan hoor... Nou als een kind zo blij  (ik) mochten we ons verkleden. Ja, ik vond dat echt een verschrikkelijk leuk huis. Dit huis hoort bij....??? Miranda!!

Einde opnames en weer verwend met lekkers van de catering. Alleen nog even 1 op 1 'quoten' en op de stoel de 3 poses aannemen; 'Ik woon hier', 'ik woon hier niet' en de 'ik weet het niet' zoals dat bij elk huis moest. En weer terug naar Papendrecht. Super laat weer thuis maar wat een heerlijke dag!

Op naar dag 3! 's Avonds weer een appje met het adres van de volgende verzamel locatie, Weesp (7:30).

Weer koffie, croissantjes, broodjes en krentenbollen bij aankomst verzorgd door onze chauffeur en manusje van alles, Stanley.

Op naar huis nr. 3, de stads woning. Wat een verrassing bij binnenkomst, maar ook heel gek... want wíe woont hier nou weer?

Volgens mijn volgorde moest Frank hier dan wel wonen... Heerlijk met hem als duo door het huis mogen lopen en toen was het helemaal duidelijk, hij woont hier! 

Tsja en toen natuurlijk onderweg naar Hoogwoud... Naar de boerderij!

Bij aankomst eerst weer een heerlijk verzorgde lunch en werden we, met de boerderij uit zicht, bij de buren neergezet en geblinddoekt naar de straat begeleidt. 

Blinddoeken af en toen? "Nou ja, wat is dit nou weer... Dit is geen huis? Wonen hier mensen? Is dit een museum?". Nou ik reageerde net zo verbaasd als zij natuurlijk... Tenminste dat was wel de bedoeling haha. Wij hadden bewust wat 'Frank' artikelen in zicht geplaatst en ik had de gasten, die de afgelopen tijd waren geweest, goed geobserveerd qua reacties en reageerde dan ook met een 'bizar' hier en daar... Niet echt een woord dat ikzelf veel gebruik. Ik liep met Angèle door het huis en liet haar reageren en was het daar dan maar mee eens haha. De opnameleiders mochten zelf uitzoeken wat en waar zij wilden filmen bij mij, dus wat wij kregen te zien en welk gedeelte uit beeld bleef was een verrassing. Zij sturen je een kant uit waar de camera's en belichting dan al klaar staan.

Bij 'de boerderij' was ook de onthulling van de huizen en gelijk werd het weer spannend...  Wie heeft alles goed? En nog belangrijker misschien... Hoeveel hébben het er goed? Er was € 5000,- te winnen en/of te verdelen (ex kansspelbelasting).

We moesten alle vier nog wel even quoten, op de stoel zitten en een formulier, met daar de naam met het juiste huis, invullen.  Voor het eerst werden we ieder apart gezet.... (dan duurt de tijd lang hoor). Muziekje van de jukebox maar even aangezet. We mochten niet meer met elkaar praten en 1 voor 1 werden we dan geroepen om dat te komen doen.

Nog even een (toch ineens weer onwennig) camera shot met z'n viertjes op een rij en de bordjes voor. Toen de vraag... Wie woont waar? 1 voor 1 draaiden wij de bordjes om... Ik probeerde het natuurlijk nog langer dan lang te rekken toen de boerderij werd genoemd en draaide mijn bordje om. Frank ging uit zijn dak!! Gelukkig is het plafond heel hoog hier. Verwarring bij Angèle en Miranda... Toen even de, hûh?, hoe? en wat? proberen uit te leggen. Even proosten met een heerlijke bubbel en de winnaars nog even voor de camera. Iedereen maar even een rondleiding gegeven en het verbouwde deel van ons boven laten zien. Verteld dat beneden ook nog een flinke metamorfose zou ondergaan. (Inmiddels is dat ook al helemaal klaar). Toen weer terug naar Weesp om de auto te halen.

De laatste draaidag was in de studio in Amsterdam. Even een laatste moment bij elkaar om de promo op te nemen en de leader van het programma. Ook weer quoten en reactie geven op alles wat er in de voorgaande dagen allemaal gebeurd was.

De programmamakers hadden alles keurig bijgehouden wat er allemaal gezegd en gedaan was en zo kwamen alle huizen weer vrolijk voorbij.

Dat was het dan.... Met alle geluidsopnames en al het beeldmateriaal ging de regie aan de gang en is heerlijk bezig geweest om er een leuke uitzending van te maken.

Er is natuurlijk heel veel geknipt, is de volgorde iets aangepast en is niet alles gebruikt, maar wat is het leuk geworden!

Een enorm leuke ervaring! En wat een mooie uitslag! 

Wij hebben na de opnames natuurlijk al weer heel wat veranderd in het voorhuis, ons huis. maar die foto's komen binnenkort!!

 

Hebben jullie ook gekeken???

 

Heel benieuwd naar jullie reacties!!

 

Cindy

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Tanja
4 jaar geleden

Wat het je dit mooi opgeschreven.
En wat een verrassend huis hebben jullie zou graag een keer in het echt willen zien.
Je hebt het spel super goed gespeeld. Jammer dat Frank dat ook heeft gedaan.

Jan en Gerda van engelenhoven
4 jaar geleden

Wat een leuk programma ! We hebben met zijn alle gekeken mijn schoonmoeder, mijn kinderen, mijn klein kinderen en nichten en iedereen vond het geweldig om te zien waar wij gelogeerd hebben . Zoiets moet je gezien hebben dat kun je niet uitleggen . En voor ons was het helemaal speciaal , vrijdag ochtend weg gegaan en maandag zie je het op de tv heeeeel apart . We wensen jullie heel veel reserveringen toe en bedankt dat we bij jullie mochten logeren .