Verbouwing

Gepubliceerd op 10 februari 2020 om 13:52

Wauw!! wat hebben wij een werk verricht. Al onze vrije uren hebben wij in de verbouwing gestopt het afgelopen jaar en het resultaat is dan ook erg naar ons zin.

3 Maart 2019,

Marcel sloeg het eerste gat in de muur. Het begin van de slaapkamers van Nikki en Thijs.

Een gat waar straks de toegang kwam tot hun kamers. Er moest een trap komen en een scheidingswand zodat er in het midden van het midden boven in de kap ieder een eigen kamer kon worden gerealiseerd. 

Het weekend daarop konden wij Thijs zijn kamer al behangen en zelfs een begin maken in Nikki haar kamer. Allemaal de handjes uit de mouwen. Een 6-koppig team dat heerlijk kan klussen samen. Frank en Marcel voor de grote klussen; grote zware sloopwerk, wanden, deuren, elektra en de vloeren. Nikki, Thijs, Irma en Cindy zorgden voor het lichtere sloopwerk, behang, schilderwerk en niet te vergeten, de catering.

Eind maart konden we met behulp van Ikea-specialisten Linda en oma Tineke, de slaapkamer meubels in elkaar zetten voor hun slaapkamer.

Het grove werk was gedaan. Het wachten op de levering van de trap duurde nog even dus we konden lekker door met onze eigen slaapkamer/badkamer.

Deze kwam aan de voorzijde van de boerderij en de kap was nog niet voorzien van dakramen, en er stond nog een Citroën in de weg.

De Citroën met z'n allen verplaatst naar het bordes en daar geniet hij nu van een prachtig uitzicht. Het centrum van het huis.

Onze stoere buurjongen en alleskunner Johnno kwam helpen met het uitzagen en plaatsen van de dakramen.

En toen.... was er licht! Heel veel licht! Genoeg om lange dagen te maken met schilderen.

Het schilderwerk was een hele uitdaging, van een blauwe hemel met plak glow-in-the-dark sterren werd het plafond nu wit en de wanden een lichte kleur turquoise. De steiger op met hoogtevrees, de ruim 6 meter hoogte trotseren.. phoe, maar hey, I did it!! Het kermis vliegtuig dat er al hing hebben wij laten hangen en is voorzien van werkende verlichting en is geschilderd in andere kleuren. Een prachtige helemaal-in-stijl slaapkamerlamp.

Een scheidingswand geplaatst maar niet tot aan het plafond, dit ivm het daglicht. Daar kwam de wasbak en spiegelkast aan vast. Het bestelde bad liet wat langer op zich wachten maar de douche cabine kon al wel in elkaar worden gezet. 

En zo was onze slaapkamer al bijna klaar. De vloer, het bed, nachtkasten en kledingkast stonden vrij snel, de trap was inmiddels geleverd en liggen wij nu allemaal lekker in onze eigen nieuwe bedjes.

20 juli was het boven helemaal klaar!

 

Tijd om te relaxen, nou, nee hoor... Veel gasten voor de B&B, werken, rondleidingen, een interview met een sukkel, opnames Wie Woont Waar, Youtuber Bananenbuurman met zijn rails door het hele huis en een operatie waren nu aan de beurt.

Even een weekje met z'n zessen op het water doorgebracht en nog even met z'n tweetjes naar de zon. Daarna de plannen gemaakt voor beneden. De verbouwing van het voorhuis. Keuken en meubels uitgezocht dan maar wachten... 

6 december,

de Citroën keuken wordt verplaatst naar achter en dat is niet zomaar een klusje. Alles er uit, op z'n kant proberen te krijgen, dan naar buiten ... weer terug op de wielen en weer naar binnen... een BERE-klus maar het is gelukt!

Gelukkig was Henk er om te helpen. Het begin van de verbouwing van het voorhuis is gestart.

Alles leeg en Frank en Irma gingen op vakantie. Wij wilden alles klaar hebben voordat ze terug kwamen als verrassing dus hebben niets gestuurd en niets gezegd en hebben als een malle lange dagen doorgewerkt.

De blauwe lucht werd vervangen voor een wit geschilderd plafond met witte balken. Een mega klus trouwens, om blauw wit te krijgen. Monodeck, nou echt niet.... 5 lagen gingen erover voordat het naar mijn zin was. Kozijnen, schrootjes plaatsen en behangen was zo gedaan. De bestaande vloer wilden we behouden maar deze was te slecht en tochtte ook. Een andere vloer eroverheen geplaatst. Alles proberen zo waterpas mogelijk te krijgen maar was bijna niet te doen. bij de keuken moest het wel goed zijn. Die plaatsten wij trouwens ook gewoon zelf. 

De meubels werden bezorgd, de voorbereiding voor de keuken was klaar. Vanwege de kerstvakantie moesten we iets langer wachten maar ook de keuken stond zo. En dan... is het ineens klaar! 

We wachten nu nog op het kozijn wat voor met achter scheidt en dan is het echt klaar. Al meer spullen verdwijnen al uit ons oude huis en wordt het huis in Zaandijk verkoop klaar gemaakt. Nog maar een paar maandjes en dan gaan we echt definitief over! Zo'n zin in! Geen ge-heen en weer meer, geen dubbele huishouding, geen dubbele wasmanden... geen vrijdag tot maandag Hoogwoud, dinsdag tot donderdag Zaandijk meer.. Ik tel al af...

 

Liefs,

Cindy

 

Gelukkig hebben we de foto's nog...


Reactie plaatsen

Reacties

tineke visser
4 jaar geleden

Prachtig en ik sta zelfs nog op de foto. Heel mooi gemaakt allemaal en wat was t veel werk!